Samenwerking met IT Campus

Samenwerking met IT Campus

De IT Campus Rotterdam heeft een ambitieuze aanpak rondom digitalisering en het versterken van de IT-arbeidsmarkt. De vraag naar goed IT-personeel en de behoefte aan IT-kennis is groot, zowel bij werkgevers als bij het onderwijs. IT Campus Rotterdam organiseert de samenwerking tussen deze werelden zodat er meer en beter IT-talent kan worden opgeleid om zo de aantrekkingskracht van Rotterdam voor IT-talent én bedrijven verder te versterken.

LMC Voortgezet Onderwijs (LMC-VO) heeft bij de IT Campus Rotterdam aangegeven te willen bijdragen aan deze ambitie. Verschillende scholen van LMC-VO hebben in hun profilering en curriculum veel aandacht voor IT. Deze scholen kunnen belangrijke “leveranciers” zijn voor de IT opleidingen in mbo, hbo en wo en zijn daarom extra interessant voor de IT Campus.

De vier LMC-scholen, Zuiderpark College, Lyceum Kralingen, Roncalli Mavo en Mavo Centraal, worden vanwege hun specifieke positionering beschouwd als koplopers voor het Rotterdamse voortgezet onderwijs. Als het gaat om de IT-component zijn deze scholen onder andere onderscheidend vanwege:

  • De samenwerking met IBM in de toepassing van "P-Tech" (Zuiderpark College)
  • Het Codasium (Lyceum Kralingen)
  • Het Bèta Challenge Programma (Roncalli Mavo)
  • Het vak Design, Technology and Innovation oftewel DTI (Mavo Centraal)

De vier LMC-scholen gaan met hun eigen projecten nauwer inhoudelijk samenwerken met de IT Campus om zo het eigen profiel verder te versterken. Daarin kunnen de LMC-scholen o.a. gastdocenten via de IT Campus inzetten en gaan zij profiteren van de infrastructuur van de IT Campus, gesitueerd op de RDM Campus*. Denk bijvoorbeeld aan bijeenkomsten voor leerlingen of docenten, en aan het voordeel van de specifieke kennis die bij de IT Campus aanwezig is.

* De RDM Campus is een belangrijke plek voor innovatie; gevestigd op de plek van de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM).

Klik op het logo voor de website van de IT Campus

IT Campus

Top