Cultuureducatie Roadshow

18 april 2014

De KCR Cultuureducatie Roadshow ging in twee weken in april langs Rotterdamse scholen (waaronder Het Lyceum Rotterdam en de Palmentuin) om het cultuuronderwijs prominent onder de aandacht te brengen.
 


Tussen de regenbuien door was dinsdag 8 april de KCR Roadshow op bezoek bij Het Lyceum Rotterdam. Met ongeveer 100 leerlingen die met danser Hassani dancemoves doornamen en graffiti kunsten konden leren van Chris van Lastplak was het een zeer geslaagde eerste editie!
 


Op donderdagochtend 10 april was er een voorzichtige start bij de Palmentuin met ongeveer 100 leerlingen. Maar eenmaal op gang bleek er veel talent te zijn, een aantal leerlingen hebben meegedanst waarvan 1 leerling spontaan een spagaat maakte. Jason en Tim, leerlingen van de Palmentuin, hebben een commercial gemaakt voor de Engelse les, en mochten dit overhandigen als het stukje Cultuuronderwijs voor de Expo in juni.

In samenwerking met de mediapartner radiozender FunX, MC Don de Baron, twee dansers van Everybody Dance Now en een sterk team werd op de scholen werk opgehaald dat in het afgelopen jaar op de scholen is gemaakt. Doel: een expositie maken om daarmee het Rotterdamse cultuuronderwijs (vanaf juni) een podium te geven in de stad.Rotterdam, dé stad van Cultuuronderwijs is een programma van het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam,  ofwel het KCR.
KCR helpt scholen en culturele instellingen bij het inrichten van goed en effectief kunst- en cultuuronderwijs. Cultuuronderwijs maakt de atmosfeer op veel Rotterdamse scholen prettiger en levendiger. Kinderen kunnen zich uiten. Talenten worden herkend en ontwikkeld.  Kunst- en cultuuronderwijs is onmisbaar voor een brede ontwikkeling van kinderen en jongeren.
Meer info:

www.stadvancultuuronderwijs.nl

Top