Nieuwbouw Noordrand College

16 januari 2015

Het Noordrand College krijgt een nieuw schoolgebouw aan de Argonautenweg, dat naar verwachting vanaf het schooljaar 2016-2017 in gebruik wordt genomen. Voor de nieuwbouw van het Noordrand College is een bedrag gereserveerd van 7,5 miljoen euro. Dit heeft de Rotterdamse wethouder (Onderwijs, Jeugd en Gezin) De Jonge bekendgemaakt.

Directeur Gert Lamain van het Noordrand College is zeer blij met dit nieuws. ‟De nieuwbouw betekent een belangrijke kans om op een moderne en uitdagende manier les te kunnen geven. Wij willen zo het profiel van de school op een duidelijke, zichtbare manier uitdragen. Het gaat hierbij om de vakken: bouwen, wonen en interieur en ook economie en ondernemen”, legt de directeur uit. De intentie is volgens Lamain om een overzichtelijk gebouw zonder gangen te creëren. De lokalen waar de beroepsgerichte vakken worden gegeven, komen op de begane grond.

Inspraak Leerlingen
De directeur vertelt dat ook de leerlingen worden betrokken bij de plannen voor de nieuwbouw. ‟Zij hebben zeker inspraak, zo hebben de leerlingen van de onderbouw een scrapsessie gehad waarin ze hun ideeën in 3D hebben vormgegeven. Ook hebben zij inspraak via de leerlingenraad”, zegt Lamain.

Top