Aboutaleb bezoekt Veenoord bij start ''Op bezoek''

6 maart 2015

Het project ‘’Op bezoek’’ dat is ontstaan uit een initiatief van Marien van Huuksloot en Cornella Leenheer, heeft als doel dat leerlingen en hun mentoren, ouders en andere familieleden bij elkaar op bezoek gaan. Deze bezoeken vinden plaats bij elkaar thuis, op allerlei plekken in de wijk en bij diverse gebedshuizen. Dit jaar is er extra aandacht voor het project vanwege de toegenomen  spanningen tussen verschillende religies in de wereld.

Toespraak
Aboutaleb heeft tijdens de opening van het project een toespraak gehouden over zijn eigen afkomst, ontwikkeling en wat het zijn van een Rotterdamse burger inhoudt en over de tolerantie en het respect die daar onderdeel van uitmaken. “De beste Jihad is: hárd werken’’, zei Aboutaleb, hij illustreerde deze uitspraak met verhalen vanuit verschillende religies. De burgemeester ging ook nog langs de verschillende tafels om in gesprek te gaan met de leerlingen.

Ervaringen
Twee leerlingen uit de vierde klas hebben verteld over hun ervaringen tijdens hun bezoeken. “Het doopvont is zo klein daar kan toch geen baby in!’’, vertelde Seyma en “Wat is die kroonluchter mooi in een moskee!”, sprak Daphne vol bewondering. De leerlingen hebben samen met de burgemeester het logo van het project onthuld.

Voor een impressie van OPEN Rotterdam klik je hier

 

Top