HPC Centrum bekroond als Gezonde School

15 december 2017

 

Bron: OpenRotterdam.nl

Het Praktijkcollege Centrum (HPC Centrum) aan de Schietbaanstraat heeft de gouden Schoolkantine Schaal gewonnen. Wethouder Sven de Langen (CDA) reikte de prijs vrijdag 15 december uit.

"Dit is heel leuk", stelt een trotse Jamie Visser, locatieleider van de school. "We zijn pas een klein jaartje bezig met de bewustwordingscampagne en waren ook met een zilveren schaal heel blij geweest." De school heeft sindsdien het slechte eten in de ban gedaan. Zo verkoopt de kantine niet langer zachte bolletjes, maar enkel vezelrijk brood. Dat wordt regelmatig vers afgebakken. Er is veel meer fruit in de kantine, terwijl tomaten en komkommers standaardingrediënten geworden zijn.


Wethouder Sven de Langen met twee trotse leerlingen van HPC Centrum

"We willen leerlingen klaarstomen tot volwaardige burger in de maatschappij", vertelt Visser. De verantwoordelijkheid voor de gezondheid en het milieu is een belangrijk onderdeel daarvan. Het Praktijkcollege zet dan ook vol in op een volgende prijs: het vignet Gezonde School. Visser: "We zitten nu echt in een flow. Er staan al fruitbomen op het schoolplein, we scheiden plastic, papier en glas en zien dat leerlingen elkaar erop aanspreken."


Scholen vragen zelf de schaal aan bij het Voedingscentrum. In een gouden schoolkantine bestaat het aanbod uit minimaal 80 procent 'betere keuzeproducten', bij een zilveren variant gaat het om 60 procent. Gezonde producten spelen dan de hoofdrol.

Top