Jonge Kapiteins op honderdjarige driemaster Oosterschelde

13 september 2017

Groep leerlingen Veenoord vmbo draait vier dagen mee op historisch zeilschip

Na te zijn uitgezwaaid door hun klasgenoten is een groep leerlingen van Veenoord afgelopen maandag begonnen aan een letterlijk stormachtige maar onvergetelijke reis op de Rotterdamse driemaster 'Oosterschelde' naar Texel. Zij worden vergezeld door een uitgebreid team, waaronder twee docenten van Veenoord. Morgen worden zij aan het einde van de middag weer verwacht in thuishaven Rotterdam.

De ‘Oosterschelde’ staat midden in de maatschappij. Behalve reizen voor betalende passagiers onderneemt de rederij veelvuldig sociale projecten speciaal gericht op groepen die normaal gesproken niet snel aan boord zouden stappen. In het kader van het 100-jarig jubileum is de ‘Oosterschelde’ onlangs een samenwerking aangegaan met JINC, een non-profitorganisatie die jongeren helpt aan een eerlijke start op de arbeidsmarkt, en met LMC Veenoord.

Meer lezen kan hier:


Pic 2 Schip

De ‘Oosterschelde’ is de laatste vertegenwoordiger van een grote vloot driemastschoeners die in het begin van de 20e eeuw onder Nederlandse vlag voeren. Dit grootste gerestaureerde zeilschip van Nederland is een monument voor de Nederlandse scheepsbouw en zeilende vrachtvaart op zee.
 (bron: www.oosterschelde.nl)

Top