Eén van onze leerlingen overleden

18 december 2018

Diep geschokt berichten wij over het overlijden van één van onze vierdejaars leerlingen na een incident op Rotterdam Designcollege. Wij zijn allemaal erg aangeslagen.

Vroeg in de middag op 18 december werden wij opgeschrikt door de melding van een incident. De politie was snel ter plaatse. Volgens de woordvoerder van de politie is er een verdachte - die geen enkele connectie had met Rotterdam Designcollege - vrij snel na het incident aangehouden. Er is een onderzoek gaande.

De familie is door de politie op de hoogte gebracht en wordt opgevangen door hulpverleners. Onze gedachten gaan uit naar de ouders en familie van het slachtoffer, die wij zoveel en zo goed mogelijk bij zullen staan.

Deze week volgt op Rotterdam Designcollege een aangepast programma. Woensdagochtend 19 december is er de mogelijkheid om gevoelens klassikaal met elkaar te delen onder begeleiding van (mentor)docenten en hulpverleners. Vanzelfsprekend zijn deze gesprekken alleen bedoeld voor leerlingen en ouders/verzorgers van Rotterdam Designcollege.

Indien u behoefte heeft om over deze gebeurtenis te praten met een hulpverlener kunt u in de avond en nacht bellen met 088-3571010 of overdag met 010-4401030.

Wij wensen een ieder sterkte toe bij het verwerken van deze verschrikkelijke gebeurtenis.

Het team van het Rotterdam Designcollege
Bestuur en medewerkers LMC Voortgezet Onderwijs

 

Top