Diverser en gevarieerder voortgezet onderwijs op Rotterdam Zuid

20 februari 2018

Diverser en gevarieerder voortgezet onderwijs op Rotterdam Zuid
De drie grote schoolbesturen LMC Voortgezet Onderwijs, BOOR en CVO en de gemeente Rotterdam hebben de handen ineengeslagen om het onderwijsaanbod op Zuid breder en diverser te maken, en het doorstromen te vergemakkelijken. Daarbij is steeds gekeken naar de wensen van leerlingen en hun ouders op Zuid.

Wat gaat er veranderen?
Naar verwachting zal vanaf augustus 2023 het voortgezet onderwijs zich op drie locaties concentreren, namelijk Stadionpark (rond de Kuip, de sportcampus en het nieuwe stadion), Hart van Zuid (rond Ahoy en het Motorstraatgebied) en Kop van Zuid/Katendrecht.
Op elke locatie komen samenwerkende scholen waarvan de opleidingen op elkaar aansluiten. De jeugd van Rotterdam-Zuid vindt op deze drie makkelijk bereikbare locaties een gevarieerd aanbod aan opleidingen met volop kansen om door te stromen.

Sportprofiel voor Slinge en Veenoord en uitbreiding Young Business School Rotterdam
- Slinge vmbo en Veenoord vmbo gaan samen verder in nieuw gebouw in Stadionpark met een sterk sportprofiel.
- Young Business School Rotterdam (waaronder het vrijeschoolonderwijs) kan op termijn uitbreiden, verdeeld over een vmbo- en een mavo-afdeling. De gemeente zal voor passende huisvesting zorgen.

Er blijven ook scholen in andere buurten. Zo zal Palmentuin vmbo/mavo zich blijven onderscheiden met haar onderwijs dat gericht is op cultuur en theater, en dat al jaren geïnspireerd is op de beproefde Dalton-methode.

Planning
Als alles volgens plan verloopt, gaan de scholen op de nieuwe locaties augustus 2023 open. Iedere leerling die nu voor een school kiest, kan op deze school ook het diploma halen. Voor de huidige leerlingen verandert er in dat opzicht de komende jaren niets.

Op www.onderwijs010.nl leest u meer over de plannen en ziet u welke scholen naar welke locatie verhuizen.

 

Top