POVO project van start

7 maart 2018

Op maandag 5 maart jl. ging het veelbesproken POVO project van start. Jan Willem Beverwijk van de LMC-school Palmentuin verzorgde lessen Burgerschap in groepen 6, 7 en 8 van de Agnesschool. De komende weken zullen meer VO-docenten zijn voorbeeld volgen, zoals Marc van Splunter (geeft sport en bewegen op de Paus Joannes school) en Niels de Wit (geeft techniek op de Christophoor).

Het gaat hier om een pilot van 4 weken. Het is de bedoeling dat vanaf volgend schooljaar docenten een vast aantal uren per week werkzaam zijn op basisscholen. "De leerlingen vonden het zichtbaar interessant dat er iemand van de middelbare school kwam. Het was wel even wennen aan de manier van lesgeven, voor zowel de kinderen als voor Jan Willem. De docenten van de Agnesschool zijn erg enthousiast en zien zeker de meerwaarde van het project in", aldus projectleider Hermen Blok. 

Jan Willem vond het wel wennen voor de klas. "De groepen zijn een stuk groter en er zijn natuurlijk grote niveauverschillen, maar dat maakt het leuk en leerzaam. Vooral de leerlingen geïnteresseerd houden was soms best lastig." De groep 8 docent gaf hem de tip om de kinderen eerder aan het werk te zetten. Een uitdaging voor een maatschappijleerdocent die gewend is gesprekken aan te knopen met de leerlingen.

"Op deze manier leren we elkaar echt goed kennen. Plus zal het voor ons echt een stukje werkdrukverlaging opleveren. Het is een project wat voor iedereen een winsituatie oplevert." - Stefan Bol, basisschool docent Agnesschool Rotterdam

 Jan Willem Beverwijk van LMC-school Palmentuin bij de Agnesschool (POVO-project)
Jan Willem Beverwijk van LMC-school Palmentuin bij de Agnesschool (foto's: Roel Dijkstra)

Contact voor meer informatie over dit project:
Hermen Blok
projectleider & schoolcontactpersoon Palmentuin
email: hblok@lmc-vo.nl
adres: Palmentuin 77/79, 3078KJ Rotterdam
telefoon: 010-4824966

Top