Roncalli Mavo heeft de eerste prijs eTwinning-project gewonnen

11 oktober 2018

Het project CLARIFy (Collaborative LeARning Is Fun) van de Roncalli Mavo international class heeft gewonnen in de categorie beroepsgerichte projecten voor ‘Beste eTwinning-project van het jaar’.

Samenwerken met leeftijdgenoten uit andere landen
Vijf leerlingen van de Roncalli Mavo in Rotterdam hebben de afgelopen maanden samengewerkt met leerlingen uit zes andere Europese landen. Dat deden ze in het project ‘Clarify, collaborative learning is fun’. Via het online eTwinning platform van dit project leerden ze zo elkaars taal en cultuur beter kennen.

Intercultureel dialoog Het project ‘Clarify, collaborative learning is fun’ had als doel om de dialoog tussen de verschillende culturen te bevorderen met behulp van moderne technologieën. Om dit doel te bereiken hebben de leerlingen gewerkt aan verschillende uiteenlopende activiteiten. Bij elke activiteit stond de dialoog tussen de leerlingen uit verschillende landen centraal.

Zo werkte ze aan introductielessen over elkaars talen, maar ook aan dans- en zanglessen. Verder hebben de leerlingen met elkaar een logo- en mascottewedstrijd georganiseerd, live kahoot-wedstrijden gespeeld, samen digitale stripverhalen gemaakt en videopresentaties gemaakt van elkaars scholen, In de digitale werkruimtes van eTwinning is de interactie tussen de verschillende landen goed naar voren gekomen. Het project is verder gecombineerd met algemene lessen. Dit heeft voor verdieping van de lessen gezorgd.

Lees verder het persbericht van de Roncalli Mavo > >

Informatie over eTwinning > > 

 

Top