Palmentuin viert nieuw onderwijsprogramma rondom theater en entertainment

6 december 2019

Op de bekende kleinschalige vmbo-school Palmentuin wordt al sinds jaren samengewerkt met het op een steenworp afstand gelegen theater Islemunda, Podium van IJsselmonde. In augustus volgend jaar gaat er een nieuw curriculum van start. Daarin wordt het bestaande ‘On Stage’ onderwijsprogramma aangevuld met ‘Off Stage’ vakken.

On Stage en Off Stage vakken

Leerlingen konden zich al specialiseren in zang, dans en spel. Na de zomervakantie in 2020 starten er dus óók klassen met vakken als decorbouw, grime, kostuumontwerp, licht- en geluidtechniek en catering. Onmisbare zaken die een voorstelling of evenement mogelijk maken. Leerlingen zullen zich dus helemaal thuis voelen als zij willen schitteren in de spotlights, maar vanaf volgend schooljaar ook als hun passie juist áchter het podium ligt. En dat alles zowel op kader- als op mavo niveau.

PT010 – De Palmentuin voor Theater zal nauw samenwerken met MT010 - De Mavo voor Theater. Met de professionele partners als theater Islemunda, Podium van IJsselmonde en Jeugdtheater Hofplein zullen de leerlingen kunnen profiteren van een dynamisch onderwijsaanbod. Daarnaast vormt de beproefde Dalton aanpak binnen het onderwijs een belangrijke en prettige ondersteuning tijdens hun schoolcarrière.

Tweedaags Theaterfestival i.s.m. Islemunda, Podium van IJsselmonde

Op woensdag 15 en donderdag 16 januari zullen groep 8 leerlingen van diverse basisscholen worden ontvangen door de leerlingen van Palmentuin, tijdens het tweedaagse Theaterfestival. Het theater Islemunda, Podium van IJsselmonde en de school zelf zullen twee dagen lang bruisen van de activiteiten. Kinderen kunnen er kiezen uit een scala van On Stage- en Off Stage workshops, in de diverse ruimtes van het theater. De tweedaagse komt op 16 januari tot een hoogtepunt, met een openingshandeling door onze onderwijswethouder Kasmi. Hij zal op die dag het feestelijke startsein geven voor het nieuwe curriculum, en een officieel “stempel” zetten op de nieuwe naam van de school.

'Pak je Podium' - Theaterfestival

Workshops

Binnen de school zelf, kunnen groep 8 leerlingen op dinsdagmiddagen vanaf 7 januari terecht voor workshops rondom het thema ‘Beleef de wereld van entertainment’.

Kijk voor meer informatie en open dagen data op: www.depalmentuinvoortheater.nl of download de digitale flyer hier. Ook verscheen er op 10 december jl. een artikel in het AD Rotterdams Dagblad; klik hier


Foto: licht- en geluidstechniek, een van de Off Stage vakken


Gevarieerder onderwijs Rotterdam-Zuid

PT010 - De Palmentuin voor Theater is een van de 24 scholen die onderdeel zijn van LMC Voortgezet Onderwijs (LMC-VO). Samen met de twee andere schoolbesturen CVO en BOOR, en met de gemeente Rotterdam, voert LMC-VO een ambitieus plan uit waarmee het onderwijsaanbod breder, diverser en 'toekomstproof' wordt. Het onderwijs wordt gevarieerder, beter afgestemd op de behoefte van leerlingen en hun ouders en leerlingen kunnen makkelijker doorstromen. Het nieuwe uitdagende onderwijsprogramma van PT010 - De Palmentuin voor Theater is hiervan een uitwerking. Meer lezen? Kijk op: onderwijs010.nl/gevarieerder-voortgezet-onderwijs-rotterdam-zuid 

Top