"VMBO: niet gemakkelijk, maar er is genoeg moois"

1 februari 2019

“Het is inderdaad keihard werken, maar de aandacht en liefde die je de kinderen geeft, krijg je in veelvoud weer terug”, zegt vmbo-docent Hermen Blok in een reactie.

Ook collega Silvia König van Veenoord vmbo weet haar leerlingen aan zich te binden. Momenteel 'reist' zij met een leerlingen-team langs de basisscholen om de leerkrachten te bedanken voor de stevige basis die hun leerlingen er kregen. Recent ontving de school voor de kaderafdeling het predicaat 'Superschool' van het onderzoeksteam van Elsevier. De school vindt een bedankje aan de basisscholen op zijn plaats. König: "Het is als docent prettig om onderdeel te zijn van een team. En zelfs leerlingen zijn uiteindelijk onderdeel van dat team, want je streeft allemaal hetzelfde doel na. Leerlingen worden zich daar stapje voor stapje van bewust en dat is winst. Want het geeft ze vertrouwen in zichzelf."

Zo vindt ook Ismail Aghzanay, leraar van het jaar 2018-2019 en vmbo-docent bij LMC-school Rotterdam Designcollege. “Het is geweldig om te merken dat kinderen ervaren dat ze meer kunnen dan ze vaak denken. Dat ze het waard zijn om gezien te worden.” Meer lezen over docent Aghzanay? Klik hier voor het artikel in NRC.

Klik hier voor het uitgebreide online artikel in de Volkskrant (dd 31-1-2019).


"Jullie leggen de basis!" - Veenoord vmbo deelde ballonnen uit op basisscholen, als attentie voor het 'teamwork' tussen po en vo om te komen tot succesvolle (vmbo-)leerlingen.

 

Top