HLR-leerling genomineerd voor Rijksmuseum fotowedstrijd

5 juli 2019

Chris Nelck, 4 havo-leerling van Het Lyceum Rotterdam is uit 142 jongeren genomineerd voor de fotowedstrijd Document Nederland Junior van het Rijksmuseum.


De 10 genomineerden zijn bekend. De jury heeft na lang overleg 7 inzendingen gekozen. De 3 kandidaten met de meeste stemmen zijn ook nog steeds in de race. De finale zal plaatsvinden op 2 oktober.

Thema: 24/7
We leven in een 24-uurs-samenleving. Het is heel normaal om 24 uur per dag bereikbaar en actief te zijn, te communiceren en te consumeren. Wat doet de 24-uurs-samenleving met jou? Geniet je er van of wil je er liever aan ontsnappen? Wanneer sta jij aan of uit?

Chris Nelck laat dat in zijn fotoserie zien;
“Wanneer komt ons hoofd nu eigenlijk nog tot rust in deze 24-uurs-samenleving? Ik zou mijn gedachten wel eens willen laten uitslapen.

Het effect op de foto's heb ik gecreëerd met behulp van lange sluitertijden. Dit effect drukt mijn boodschap uit.
Het is een conceptuele serie die als een geheel moet worden gezien.”

Ook dit jaar organiseert het Rijksmuseum de fotowedstrijd Document Nederland Junior voor jongeren uit het voortgezet onderwijs en mbo.
De genomineerden worden door het Rijksmuseum uitgenodigd voor twee masterclasses. Onder begeleiding van fotograaf Martijn van de Griendt en experts van het Rijksmuseum maken zij een eigen tentoonstelling.

Op 2 oktober worden in het Rijksmuseum de winnaars bekend gemaakt. Zij mogen een dag meelopen met fotograaf Martijn van de Griendt. Daarnaast krijgt de winnende leerling uit het voortgezet onderwijs een foto-opdracht van scholieren.com en de winnende mbo-student een stage bij het Rijksmuseum aangeboden.

bekijk zijn foto's:

Top