//formactionto controller implement:::

Verloren gewaande Hofpleintrein keert na 75 jaar terug naar Rotterdam!

6 juni 2019

Hij komt eraan! De verloren gewaande “Hofpleintrein” arriveert vrijdag 21 juni in Rotterdam. De aankomst is tevens het startsein voor de samenwerking tussen stichting Hofpleintrein, Stoom Stichting Nederland en LMC Voortgezet Onderwijs. 

Het herontdekte, originele exemplaar uit 1914, dat tot 1944 over het Hofpleinviaduct reed, was in de Tweede Wereldoorlog naar Duitsland afgevoerd en staat daar sindsdien. Na restauratie wil de stichting de wagen een plek op het dak van de Hofbogen geven.

De Stichting Hofpleintrein heeft als doelstelling de restauratie van de wagen uit te voeren, bijvoorbeeld via leer-werktrajecten of door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Maar ook biedt het rijtuig mooie educatieve mogelijkheden voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Daarom is de stichting een samenwerking aangegaan met LMC Voortgezet Onderwijs. Leerlingen van diverse LMC-scholen, zoals Rotterdam Designcollege en de Praktijkcolleges, kunnen nu via een gevarieerd lespakket, in een verrassende setting - een treinwagon met een verhaal - praktijkervaring opdoen. Vanaf komend schooljaar gaan er al leerlingen aan de slag op het terrein van SSN (Stoom Stichting Nederland). SSN biedt namelijk stallingsruimte voor het Hofpleintrein-rijtuig aan.

Hofpleintrein
Hofpleintrein (foto: St. Hofpleintrein)

Meer lezen?

Lees verder het persbericht van de stichting Hofpleintrein of het artikel dat 6-6 verscheen in het Algemeen Dagblad.

 

Top