"Leer niet om te werken, maar werk om te leren"

6 mei 2019

Arzu Çevik (31), docent Young Business School Rotterdam (YBSR): wij lieten examenkandidaten kennis maken met alumni. Onze vierdejaars zeggen nu zelf: 'Als je gelooft in jezelf, is alles mogelijk'.”


Docenten en leerlingen Young Business School Rotterdam (klik voor grotere foto)

“Dit schooljaar heb ik samen met collega’s een inspiratiedag voor examenkandidaten georganiseerd. Als onderdeel hadden we de succesverhalen van alumni. Wij hebben leerlingen gemotiveerd het leerproces te verbinden met hun schoolloopbaan”, vertelt Arzu Çevik (31). Zij is docent van de Young Business School Rotterdam (YBSR).

“Ik vind dat een leerling een doel voor ogen moet hebben op weg naar succes. Wil je iets bereiken in je leven? Dan moet je concrete doelen voor jezelf stellen. Dat houd ik mezelf ook voor. Een leerling is nooit uitgeleerd, maar een docent ook niet.” Tevens is Çevik mentor van een bovenbouwklas, sectievoorzitter economie, schoolambassadeur en stagebegeleidster van een leraar in opleiding. Zelf volgt ze de masteropleiding Leren & Innoveren. Ze is nog altijd elke dag blij met haar keuze voor de Rotterdamse vmbo-school. 

Lees het gehele artikel online in het Algemeen Dagblad

Overweeg je ook docent te worden bij een van onze scholen? Bekijk dan snel de vacatures.

 

Top