Lunchvierdaagse bij Vak College Hillegersberg

11 november 2019

Lunch-vierdaagse voor ouderen Jacques Dutilh Huis & Arcadia bij Vak College Hillegersberg
Zo’n 80 derdejaars leerlingen van het Vak College Hillegersberg (VCH) verzorgen van dinsdag 12 t/m vrijdag 15 november heerlijke lunches voor de ouderen van het nabijgelegen Jacques Dutilh Huis en Arcadia.

Jong en oud
Het doel van deze lunch-vierdaagse is om aandacht te vragen voor eenzaamheid onder ouderen, en om jong en oud met elkaar te verbinden. De lunches vinden plaats in de aula van het Vak College Hillegersberg. Er zullen naar verwachting per dag ruim 40 ouderen te gast zijn.

Zelfstandig
Hoewel er heel wat bij komt kijken, doen de kinderen alles zoveel mogelijk zelf: boodschappen doen, posters maken, de lunches bereiden, of de ouderen ophalen en weer thuisbrengen. Van begin tot eind zijn zij ‘in charge’; natuurlijk onder begeleiding van de verschillende vakdocenten van de school. Al doende worden de leerlingen gestimuleerd en getraind om planmatig en zelfstandig aan de slag te gaan, en om hierin met elkaar samen te werken.

In gesprek
Tijdens de lunch gaan de leerlingen graag met de senioren in gesprek. Daarvoor hebben zij vooraf een lijst gespreksonderwerpen geformuleerd. “Wat waardeert u het meest in vriendschap?”, “Heeft u een bijzonder talent?”, “Welke vier woorden vindt u bij uzelf passen?” en “Wat is uw favoriete jeugdherinnering?” zijn enkele van de reeks hartverwarmende vragen die voorbij zullen komen.

Drijvende kracht achter deze lunchvierdaagse is docent Marc van Splunter. Voor vragen, bel of mail dhr. Van Splunter via 010-7527175 of mvansplunter@lmc-vo.nl. Meer weten over Vak College Hillegersberg? Kijk op: www.vakcollegehillegersberg.nl.

Top