Coronavirus (COVID-19) - update 1 april

1 april 2020

Het kabinet maakte gisteren bekend dat de scholen tot het begin van de meivakantie gesloten blijven. De verlenging van de sluitingsperiode betekent voor onze scholen dat er tot en met dinsdag 5 mei in onze schoolgebouwen geen onderwijs- of toets activiteiten zullen plaatsvinden. Op maandag 4 mei en dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) zijn onze scholen dus gesloten.

Op woensdag 6 mei gaan ze weer open, tenzij het kabinet anders besluit. Een en ander is afhankelijk van de ontwikkelingen in ons land in de strijd tegen het coronavirus.

In de week voor de meivakantie zal het kabinet met informatie komen over het al dan niet opnieuw verlengen van de sluitingsperiode. Onze docenten zullen in de periode tussen nu en de meivakantie onderwijs op afstand blijven verzorgen, zoals zij dat de afgelopen weken ook al hebben gedaan.

Dit bericht komt kort op het andere, waarschijnlijk bij velen al bekende, besluit van een week geleden over het eenmalig schrappen van het centraal schriftelijk examen (inclusief CSPE). Het is een historisch, uitzonderlijk besluit. Voor eindexamenkandidaten wordt, indien de school het nodig acht, bij wijze van uitzondering het schoolgebouw opengesteld voor examentoetsen (waarbij onze leerlingen en medewerkers zich houden aan de strenge richtlijnen van het RIVM). Alle eindexamenkandidaten zijn of worden zo snel mogelijk door hun eigen school apart bericht over de planning en gang van zaken rondom het afronden van hun middelbare school opleiding.

Voor velen betekent deze nieuwe werkelijkheid een abrupte en grote omschakeling. Er wordt een grote verantwoordelijkheid en verwachting op de schouders gelegd van medewerkers, leerlingen en ouders/verzorgers. Wij zijn onder de indruk van de creativiteit, betrokkenheid en flexibiliteit die er is om deze periode goed door te komen. Samen kunnen wij deze opdracht aan. We bedanken alle ouders en verzorgers voor hun steun aan hun kinderen in deze bijzondere en belangrijke periode.

Top