Helden van nu, helden van morgen

17 april 2020

Leerlingen die de richting Zorg en Welzijn (Z&W) volgen op één van de LMC-scholen tonen hun respect voor de huidige zorgprofessionals: de mensen die zich in deze corona crisis zo vol overgave nóg meer inzetten voor het welzijn van anderen.

Bekijk hier de oproep van Z&W-docent Cursey James van Zuiderpark College aan alle Z&W-leerlingen om hierin aan te haken door óók hun "Hart voor de Zorg" te laten zien:

Wat gebeurt er met al die harten?
1 mei is officieel de Dag van de Arbeid. Op die dag verschijnt er onder andere op deze website en op social media een mooie video-compilatie van alle inzendingen. Het resultaat zal een kleurrijke boodschap zijn aan alle zorgprofessionals en zorginstellingen. Én we laten natuurlijk graag zien dat leerlingen die voor het vmbo-profiel Zorg en Welzijn kiezen of op een van onze Praktijkcolleges onderwijs volgen op dat gebied, ontzettend belangrijk zijn voor de maatschappij.

Maar die video is er nog niet... Toch nu al meer lezen over Zorg en Welzijn?
Speciaal voor deze gelegenheid verschenen er twee interviews met docenten Emine Afacan van Veenoord school4sport&lifestyle en Nathalie Vrede van PT010 - De Palmentuin voor Theater in de laatste Onderwijskrant. Klik op de afbeelding hieronder om het artikel te lezen. Let op: in het blauwe kader links onderin het artikel vind je onze vmbo-scholen die Zorg en Welzijn aanbieden.  

Artikel Zorg en Welzijn docenten LMC-VO in Onderwijskrant
Meer informatie over onze scholen vind je hier. Een voorproefje van de inzendingen met Harten voor de Zorg vind je hieronder:

Hart voor de Zorg
Het Hart voor de Zorg van docent Emine Afacan.Het Hart voor de Zorg van leerling Miliano.

Top