Uitbreiding huisvesting Young Business School Rotterdam voltooid

18 februari 2020

Eerste mijlpaal herstructurering voortgezet onderwijs op Zuid bereikt

Samen met leerlingen, ouders en onderwijsprofessionals opende onderwijswethouder Kasmi op maandag 17 februari het nieuwe gebouw van de Young Business School Rotterdam (YBSR). De uitbreiding van YBSR met dit nieuwe gebouw is een eerste, zichtbare mijlpaal in de samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en de drie grootste schoolbesturen CVO, Stichting BOOR en LMC-VO. Zij sloegen in 2018 de handen ineen om hun onderwijsaanbod op Rotterdam-Zuid breder, veelzijdiger en 'toekomstproof' te maken.

De nieuwbouw komt ten goede aan de Vrijeschool de Kaap, afdeling van de YBSR. Door de unieke samenwerking tussen YBSR en Rudolf Steiner is deze afdeling in 2017 opgericht. En met succes; het aantal leerlingen op de vrijeschool is de afgelopen jaren dusdanig toegenomen dat een uitbreiding nodig was. Leerlingen kunnen op alle vmbo-niveaus vrijeschool onderwijs volgen. Dankzij de nieuwe huisvesting kan dit unieke onderwijsprogramma op Rotterdam-Zuid, waarin regulier- en vrijeschool onderwijs samenkomen, worden voortgezet en uitgebreid. De YBSR is gevestigd aan de Maashavenweg 14 op Katendrecht. 

Meer info: www.youngbusinessschool.nl en www.vsdekaap.nl. Voor het recente LMC-emagazine gaf vrijeschool-docent Annemarijn van Wijk in een interview uitleg over wat vrijeschool onderwijs precies inhoudt. Klik hier om het artikel te openen.


Na de openingshandeling stapt wethouder Kasmi met leerlingen de nieuwbouw binnen (foto: Sanne Donders voor AD Rotterdams Dagblad 18-2-2020)


Leerlingen afdeling Vrijeschool de Kaap van YBSR (foto: Joris den Blaauwen)

Herstructurering voortgezet onderwijs

Het onderwijsaanbod op Rotterdam-Zuid wordt de komende jaren veelzijdiger, met onder andere een groot op sport georiënteerd scholencomplex bij het nieuwe Stadionpark, meer aandacht voor techniek, een categoraal gymnasium en nieuwbouw voor een havo-vwo op de Kop van Zuid. Verder wordt bestaande huisvesting verbeterd, komt grootschalige nieuwbouw en is er straks ruimte om aan meer leerlingen les te kunnen geven. De drie schoolbesturen CVO, Stichting BOOR en LMC-VO werken samen met de gemeente Rotterdam er hard aan om de ambitieuze plannen, zoals in 2018 vastgelegd in een convenant, vorm te geven.

Klik hier voor meer informatie over de herstructurering op Zuid.

 

 

Top