Experience College van start in augustus

25 juni 2020

Vorig jaar besloten Melanchthon Mathenesse (MMA, een CVO school) en Gijsbert Karel van Hogendorp (GKH, een LMC-VO school) de handen ineen te slaan, om vanaf augustus samen verder te gaan als Experience College. Een moderne, gezellige vmbo waar leerlingen afwisselend bezig zijn met ontdekken, experimenteren, onderzoeken en creëren.

Uitdagend vmbo-onderwijs in Delfshaven
MMA en GKH hebben veel ervaring met het bieden van vmbo-onderwijs in Delfshaven. Dankzij het samenvoegen van de twee scholen in Experience College blijft Delfshaven beschikken over uitdagend en toekomstbestendig vmbo-onderwijs. Het gebouw van MMA leent zich goed voor het onderwijsconcept dat na de zomervakantie door Experience College wordt aangeboden. De nieuwe school gaat onder de vlag van LMC Voortgezet Onderwijs (LMC-VO) verder.

Ontdekken, experimenteren, onderzoeken en creëren
Leerlingen leren niet alleen uit een boek, maar worden geactiveerd om dingen uit te zoeken, uit te proberen, te leren van fouten, dingen te maken, erover te schrijven en te presenteren, enzovoort. Daarbij maken ze veelvuldig gebruik van technologie. Moderne apparaten en computerprogramma’s, robots, 3D, virtual reality camera’s, geluidsapparatuur: Experience College heeft het in huis en leerlingen worden uitgedaagd te onderzoeken wat ze daarmee kunnen.

Onderwijs dat vmbo-leerlingen voorbereidt op de toekomst
In de komende jaren komen er steeds meer beroepen die we nu nog niet kennen. Het team van Experience College wil leerlingen voorbereiden op die toekomst, waarin een ‘leven lang leren’ en ‘ontwikkeling’ centraal staan. Met het onderwijsconcept worden leerlingen uitgedaagd nieuwsgierig te zijn, om dingen uit te zoeken en uit te proberen. Het soort gereedschap waar ze altijd in hun leven gebruik van kunnen maken.

Overdachtsverklaring ondertekend
De GKH-leerlingen en -medewerkers hebben uitgebreid kennis kunnen maken met de voor hen nieuwe omgeving aan de levendige Spaanseweg, vlakbij het Sparta Stadion. Dat GKH en MMA in één prachtig gemoderniseerd gebouw verdergaan als Experience Colllege, als overeenkomst tussen beide besturen, staat niet op zichzelf.

Charles de Foucauld mavo
Per 1 augustus 2020 zal de Charles de Foucauld mavo in Spijkenisse (een LMC-school) een nevenvestiging zijn van Penta College (een CVO-school). De formele ondertekening van deze overeenkomst heeft recent plaatsgevonden. Alle docenten, leerlingen en ouders zijn hierover al in een vroeg stadium geïnformeerd. Lees hier het AD-artikel dat verscheen over de nieuwe stap voor de Charles de Foucauld mavo: "Spijkenisse krijgt topmavo in nieuw gebouw".  

Klik op de poster om de website van Experience College te openen.

 

Top