Fitnessmat kado voor brugklassers

13 mei 2020

Ieder jaar in juni organiseert LMC Voortgezet Onderwijs (LMC-VO) een gezellig voetbaltoernooi in een onvergetelijke setting: het Feyenoord- of het Sparta Stadion. Teams van eerstejaars leerlingen van verschillende scholen strijden tegen elkaar om mooie prijzen, waaronder de 'LMC scholen CUP': de beker met de grote oren. Door bekende omstandigheden kan dit toernooi dit jaar niet doorgaan. LMC-VO bedacht een sportief alternatief: een eigen fitnessmat voor alle brugklassers en alle leerlingen van de Internationale Schakelklassen (ISK). In totaal zijn - of worden er binnenkort - ruim tweeduizend matjes uitgereikt. Online (op Instagram) kunnen zij makkelijk instructiefilmpjes van hun sportdocenten vinden, met de hashtag #fitmetmemattie.

Lees hier het AD-artikel over deze actie. Twee bekende sporters, Jeroen van der List van Feyenoord Basketball en de straatvoetbal koningin Rocky Hehakaija, stuurden speciaal voor de leerlingen een filmpje in. Leerling Jesse maakte een leuke video compilatie over deze actie.

Op het wereld wijde web zijn al veel instructiefilmpjes verschenen. Young Business School Rotterdam richtte zelfs een speciaal Instagram account op: @youngbusinesssport. Klik hier om een filmpje te openen.

Doe je mee?

Top