Feestelijke verhuizing voor MT010 – De Mavo voor Theater

25 juni 2021

Op woensdag 7 juli a.s. zal een opvallende stoet dansende kinderen in de stad velen doen opkijken. Het is voor de leerlingen van MT010 – De Mavo voor Theater het startsein voor de verhuizing van hun school. De bloei die deze jonge school mocht doormaken, zal het schoolteam met haar leerlingen binnenkort voortzetten vanuit het prachtige, monumentale schoolgebouw aan de Mathenesserdijk 455 in het levendige Delfshaven.

Opening

Onder begeleiding van een brassband zullen de leerlingen feestend het eerste deel van de route afleggen: van het huidige schoolplein (vertrek 11:30) tot het Centraal Station. De middag zal zich daarna verder afspelen op het nieuwe adres, met onder andere de officiële opening van de nieuwe locatie van de school.

Binnenkort mogen de allereerste geslaagde examenkandidaten op MT010 - De Mavo voor Theater hun diploma’s in ontvangst nemen. Een mijlpaal voor het bevlogen team, waarin MT010-medewerkers, vakdocenten van het Jeugdtheater Hofplein en stagiairs van Albeda-partneropleidingen (waaronder het Albeda Danscollege en het Albeda College Muzikant Producer) elkaar aanvullen, inspireren en versterken.

Bruisend

Deze jonge school is de eerste theatermavo van Nederland. Na de zomer van 2017 stapten de eerste leerlingen er over de drempel om aan hun eerste schooljaar te beginnen. Na de zomer van 2021 zullen zij in het mooie Delfshaven worden opgevolgd door zeker nog vele nieuwe lichtingen leergierige, creatieve en getalenteerde leerlingen. Het gebouw aan de Mathenesserdijk 455 zal dan na een grondige verbouwing volledig zijn uitgerust met de benodigde faciliteiten.

Zowel de faciliteiten als het schoolteam staan ten dienste van de missie van deze bruisende school. Directeur Priscilla Mahadew geeft aan dat zij dankbaar is voor het anker dat zij met haar team kan uitgooien in één van de mooiste schoolgebouwen van Rotterdam: “Dit is het vervolg van de missie van MT010, namelijk: ‘Het creëren van een inspirerende leer- en onderwijsomgeving voor iedere leerling met mavo capaciteiten, met talent en fascinatie voor theater, dans, zang of muziek’, en dit wordt met dezelfde passie en bevlogenheid doorgezet in ons nieuwe pand. Op naar een nieuw hoofdstuk voor MT010 - Dé Mavo voor Theater!”.

Kijk ook op de website van MT010 – De Mavo voor Theater:
www.mavovoortheater.nl en volg MT010 op Facebook en Instagram.


Foto: voorspeelavond bij MT010 

Top