Oud-ISK leerling in documentaire Shadow Game

15 november 2021

Op maandagavond 15 november is vanaf 20:25 op NPO2 de (verkorte versie van de) documentaire Shadow Game te zien. Deze aangrijpende documentaire won meerdere prijzen, waaronder de Gouden Kalf. 

KRO-NCRV wil met Shadow Game de vluchtelingenproblematiek onder de aandacht brengen. De documentaire belicht de situatie van jonge vluchtelingenkinderen die onder erbarmelijke omstandigheden een gevaarlijke reis door Europa maken. Mishandelingen en ontberingen zijn daar aan de orde van de dag. De kinderen in de documentaire proberen dagelijks levensgevaarlijke grenzen over te steken, op zoek naar veiligheid en een beter leven. Lees het persbericht van de KRO-NCRV hier.

Één van de kinderen die te zien zijn in de documentaire, die mede tot stand kwam aan de hand van opnames van deze kinderen zelf, is Mohammed ('Hammoudi'). Op zijn veertiende vluchtte hij vanuit Syrië naar Europa. Uiteindelijk kwam hij in Nederland terecht en maakte hij in de Internationale Schakelklas (ISK) van het Rotterdam Designcollege een intensieve begeleidingsperiode door, waarna hij met een flinke dosis kennis van de Nederlandse taal en cultuur verder is gegaan met zijn schoolcarrière.

Bekijk de 55-minutenversie Shadow Game op 2Doc op maandag 15 november om 20.25 uur op NPO 2. De lange versie (90 minuten) van de documentaire wordt uitgezonden op donderdag 2 december om 20.25 uur op NPO 2 Extra.

Kijk ook op: www.shadowgame.eu.


Foto: Oud-ISK leerling Mohammed in documentaire Shadow Game

Bekijk ook de short-doc 'Hammoudi's Droom' hier.

Top