Avond van de Medezeggenschap

28 mei 2024

Afgelopen donderdag zijn ouders en medewerkers die zich inzetten voor medezeggenschap in het primair onderwijs in het zonnetje gezet. Dat gebeurde tijdens de 'Avond van de Medezeggenschap' op de locatie Kindcentrum Het Oude Westen. Een avond met ruimte voor gesprek, dialoog, inspiratie en ontmoeting. Oud-burgemeester en -minister Ivo Opstelten was onze gast. Hij nam de aanwezigen mee in zijn ruime ervaring als onder andere verbinder en vertegenwoordiger.

Jasmijn Kester (CvB) bedankte alle aanwezigen voor de bijdrage die zij leveren aan medezeggenschap: 'Jullie input, jullie inzichten, zijn essentieel. Deze gezamenlijke blik, dit collectieve niveau, verrijkt onze besluitvorming. Het is belangrijk dat we de tijd nemen om te horen wat er echt speelt, niet op persoonlijke titel, maar als vertegenwoordigers van de groepen die we hier vandaag samenbrengen.''
 
(G)MR-leden gingen vervolgens aan de hand van stellingen in groepjes in gesprek. De avond is opgetekend door De Betekenaar en dat levert een hele mooie weergave op!

Avond van de Medezeggenschap

Ook werd opgeroepen om uit te kijken naar meer mensen die zich ook willen inzetten voor de medezeggenschap op scholen en op bestuursniveau.

Een geslaagde avond mede georganiseerd door de leden van de GMR-PO.

Top