Carré College start buurtwinkel

18 december 2014

De school heeft besloten om een permanente bijdrage te leveren aan de buurt door te starten met de winkel ‘sCoolstore waar tweedehands spullen worden verkocht.

Leerlingen
De leerlingen van verschillende richtingen zijn betrokken bij ‘sCoolstore. De richting Printmedia & (de)Sign verzorgt onder meer de presentatie en promotie, de leerlingen van Handel & Administratie doen de in- en verkoop en Zorg & Welzijn denkt aan de hygiëne en verzorgt de kleding.

Enthousiast
De verkopende leerlingen zijn zeer enthousiast over de nieuwe winkel. “Ik vind het een heel goed idee, want veel mensen hebben heel weinig spullen, terwijl anderen weer veel te veel hebben. In de winkel kunnen wij de mensen blij maken met de spullen, zo kunnen we iets betekenen voor de samenleving”, zegt leerling Aisha Mendes.

Ook Hicham Hida is enthousiast over de buurtwinkel. “Ik wil later op kantoor werken en in de ‘sCoolstore kan ik alvast veel in de praktijk leren, zoals spullen inkopen en met de kassa werken’’, vertelt de leerling. De winkel is geopend op maandagochtend en woensdagmiddag en biedt een breed assortiment aan van artikelen. Zo kun je artikelen kopen van boeken tot puzzels en van kleren tot een vogelkooi.

De winkel bevindt zich in het Carré College. ‘sCoolstore is geopend op maandag van 9:00 uur tot 12:00 uur en woensdag van 13:00 tot 15:00 uur.

Top