Gistermiddag kookten zeven bekende topkoks in de keuken van schoolrestaurant "En Garde" van de Horeca Vakschool Rotterdam (HVSR) de sterren van de hemel. Bijzonder is dat zij dat deden met ingrediënten van de 'Coolsingelspar': de 45 jaar oude kerstboom die is gerecycled tot onder meer siroop, houten kistjes, papier en onderzetters.
De naalden van de boom, verwijderd door HVSR-leerlingen, blijken perfect bruikbaar voor culinaire hoogstandjes. Een innovatief en creatief project waarbij vele partijen samenwerkten. De Rotterdamse ondernemer Maidie Van Den Bos van de Bloesembar nam het initiatief om de Coolsingelspar, die anders in de versnipperaar zou zijn beland, te hergebruiken en bracht hierin vele partijen samen in het 'zero-waste' project.
René Tichelaar van restaurant De Gieser Wildeman met leerlingen HVSR (foto: LMC)
De 'Coolsingelspar' (foto: Sophia van den Hoek van UnFolded)
Hierboven: leerlingen HVSR; een van de bereide gerechten op basis van de 'Coolsingelspar-siroop'; topkok Floris Versluijs (links) van restaurant In de keuken van Floris (foto's: Miesch010)