Feestelijke opening OPDC Noord en Expertisecentrum Rotterdam

16 februari 2023

In december 2022 zijn het OPDC Noord en het Expertisecentrum verhuisd van Slaak 45 naar 1e Pijnackerstraat 64/ Zaagmolenstraat 91. De nieuwe locatie in het Oude Noorden van Rotterdam biedt ruimte aan 40 leerlingen en 34 medewerkers. Het nieuw ingerichte gebouw is licht en inspirerend ingericht, met als thema ‘bloei’. Circa 140 genodigden waren donderdag 16 februari aanwezig bij de feestelijke opening van het gebouw door Marieke Dekkers, voorzitter van het college van bestuur van Koers VO en Lorenzo Civile, voorzitter van het college van bestuur van LMC Voortgezet Onderwijs, Nadine de Boer locatiedirecteur OPDC Noord en Lara Bervoets, teamleider Expertisecentrum Rotterdam.

Er werden rondleidingen gegeven. Collega’s van Enver, Expertisecentrum en OPDC presenteerden trots hun gebouw aan de genodigden.

HPC Centrum-leerlingen verzorgden de catering en de bloemstukken kwamen van de leerlingen van Rotterdam Designcollege, toppers bedankt!

In 2022 kwam de locatie beschikbaar voor OPDC Noord en Expertisecentrum, zij waren in een verouderde accommodatie gevestigd aan de Slaak. Het nieuwe pand, dat dateert uit 2004 en waarin voorheen het politiebureau Zaagmolenstraat was gevestigd, is prachtig verbouwd en afgelopen november opgeleverd.

Het gebouw heeft diverse lokalen waaronder een uitgebreid kook- en technieklokaal, spreekruimtes, personeelskamer, onderzoek- en trainingsruimtes. In een ruime kantine wordt de dag met de leerlingen van het OPDC gestart met een gezamenlijk ontbijt. In de pauzes kunnen zij er ontspannen met o.a. een tafeltennistafel en poolbiljart.


De officiële openingshandeling door Marieke Dekkers, Lorenzo Civile, Nadine de Boer en Lara Bervoets.


De catering werd verzorgd door HPC Centrum.

Zie ook:  Eenheid Zorg|Eenheid Zorg

Top