Ieder talent een podium

16 oktober 2023

Middelbare school Codarts Lyceum en basisschool Nieuwe Park Rozenburgschool (NPRS) bundelen hun krachten om leerlingen van groep 7 en 8 een unieke kans te bieden: muziek- en danslessen gegeven door deskundige docenten van Codarts. We werken toe naar een programma waar de leerlingen tien uur per week les krijgen in diverse muziek- en dansdisciplines, waaronder ballet, moderne dans & improvisatie en acrobatiek.

Het doel van deze samenwerking is jonge talenten op een inspirerende wijze kennis te laten maken met de wereld van de uitvoerende kunsten. Door deze introductie willen we hen voorbereiden en enthousiasmeren voor mogelijke vervolgstappen, zoals een opleiding aan het Codarts Lyceum of vergelijkbare middelbare scholen, en uiteindelijk een auditie aan een kunsthogeschool.

Deze samenwerking tussen het Codarts Lyceum en de NPRS is een primeur voor Rotterdam. Het stelt basisschoolleerlingen in staat om muziek- en danslessen te volgen van docenten uit het hoger onderwijs en maakt gebruik van de DAMU-regeling voor primair onderwijs. Naast de NPRS zijn er nog twee andere basisscholen in Nederland die deelnemen aan dit programma: de School voor Jong Talent in Den Haag en de Olympiaschool in Amsterdam.

Sander Tetteroo, directeur van Codarts Lyceum, benadrukt het belang van deze samenwerking: "In Nederland bevindt zich een schat aan muziek- en danstalent, maar er zijn maar weinig plaatsen waar dit talent daadwerkelijk tot bloei kan komen. Met deze samenwerking openen we deuren naar deze wereld en creëren mogelijkheden voor leerlingen, waar kunst en creativiteit centraal staan."

In november wordt deze school met DAMU regeling feestelijk geopend, in het bijzijn van genodigden (bestuurders, schoolleiders, docenten, medewerkers, ouders en leerlingen, een special guest bekend uit de dans- en entertainmentwereld en de pers).

Deze samenwerking komt voort uit de aanstaande fusie per 1-1-2024 tussen de Rotterdamse onderwijsbesturen LMC Voortgezet Onderwijs (23 middelbare scholen) en Kind en Onderwijs Rotterdam (29 basisscholen).

Top