Ondanks wolkbreuken geweldige sfeer in Het Kasteel

14 juni 2019

Stromende regen brengt brugklassers niet van de wijs

Op woensdag 12 juni streden in een regenachtig Rotterdam ruim 400 brugklassers van LMC-scholen tegen elkaar om de LMC scholen CUP: de ‘beker met de grote oren’. Al om acht uur in de ochtend meldden zich de eerste teams bij het Sparta Stadion. Na drieën werkten de weergoden mee: tijdens de prijsuitreiking in Het Kasteel liet een zonnetje de winnende teams extra stralen met ‘Sparta Piet’ in hun midden.

Voor elke categorie was er een prijs: meisjes, jongens/gemengd, een sportiviteitsbeker en de wisselbeker. Het meisjesteam van Montfort College en het jongensteam van Lyceum Kralingen mochten dit jaar het LMC-kampioenschap op hun naam schrijven. De meisjesteams van Montessori Mavo Rotterdam en Horeca Vakschool Rotterdam wonnen resp. de tweede en derde prijs. De teams van Young Business School Rotterdam en Rotterdam Designcollege-ISK mochten wij feliciteren met resp. de tweede en derde prijs in de categorie jongens/gemengd. Het feit dat het meisjesteam van Zuiderpark College ondanks de ‘Spartaanse omstandigheden’ de andere teams van hun school langs de lijn bleef aanmoedigen, leverde hen een prachtige sportiviteitsprijs op.

In doorweekte tenues lieten de praktijkonderwijs-, vmbo-, mavo-, havo- en vwo-leerlingen zien dat zij wel tegen een drupje kunnen. Tussen de opwarm-momenten door hadden zij zichtbaar plezier in de sportieve strijd in het sfeervolle stadion. Halverwege de middag koos een aantal teams die waren uitgeschakeld er uiteindelijk terecht voor om thuis te gaan opwarmen. De deelnemende LMC-scholen bedanken alle leerlingen voor hun enthousiasme en inzet.

Met dit voetbaltoernooi zet LMC Voortgezet Onderwijs een jaarlijkse traditie voort. Het toernooi wordt georganiseerd om leerlingen op een sportieve manier met elkaar een onvergetelijke dag te laten beleven, waarbij teamgeest en plezier de boventoon vieren. LMC Voortgezet Onderwijs bedankt Sparta Rotterdam voor de sportieve samenwerking en de tweevoudig wereldkampioen 'ground moves' en straatvoetballer Nasser El Jackson voor zijn bijdrage bij de warming-up en de doorlopende clinics gedurende het toernooi.

Klik hier voor de Aftermovie van de LMC scholen CUP 2019 

Finalisten marcheren het veld op met Sparta Piet

Team Montfort College (meisjes): 1e prijs / LMC scholen CUP

Team Lyceum Kralingen (jongens): 1e prijs / LMC scholen CUP

Team Montessori Mavo Rotterdam (meisjes): 2e prijs

Team Young Business School Rotterdam (gemengd): 2e prijs

Team Horeca Vakschool Rotterdam (meisjes): 3e prijs 

Team Rotterdam Designcollege-ISK (jongens): 3e prijs

De LMC scholen CUP-poster 2019

 

Top