Nieuwe generatie werkt aan Rotterdams erfgoed

27 mei 2019

‘Wifi’ in de trein bijzonder? Zeker als het een wagon van een historische stoomtrein is! Leerlingen die de catering verzorgen voor een evenement op een terrein dat bol staat van het Rotterdams erfgoed? Het kan echt. LMC Voortgezet Onderwijs en Stoom Stichting Nederland maken dit contextrijke leren mogelijk.

LMC Voortgezet Onderwijs (LMC-VO) en Stoom Stichting Nederland (SSN) zijn met elkaar een bijzondere samenwerking aangegaan waarbij het mes aan beide kanten snijdt. Leerlingen kunnen op een verrassende plek praktijkervaring opdoen via een scala aan real-life projecten. Tegelijkertijd wordt het team van SSN-vrijwilligers ontlast en gevoed met frisse ideeën van jongeren over hoe nog méér Rotterdammers kunnen genieten van de historische stoomlocomotieven die de SSN rijk is.

Samenwerking

Op vrijdag 24 mei jl. ondertekenden de voorzitters van SSN en LMC-VO een samenwerkingsovereenkomst, in het bijzijn van o.a. betrokken vrijwilligers van SSN, leerlingen en medewerkers van LMC-VO en andere genodigden en betrokkenen.

De ondertekening viel symbolisch samen met het moment waarop de grote revisie van stoomlocomotief ‘SSN 23 023’ werd afgerond. Gedurende ruim vijf jaar hebben vrijwilligers met financiële steun van donateurs (particulieren, bedrijven en het Prins Bernhardfonds) gewerkt aan een grondige opknapbeurt van deze locomotief. Het afronden van dit ingrijpende project is een hoogtepunt voor de stichting. John van Assendelft, gebiedscommissielid Kralingen-Crooswijk, bracht met de laatste handeling van de revisie het project succesvol ten einde. Op zaterdag 25 mei namen donateurs en andere genodigden met een retourtje Beverwijk, de ‘SSN 23 023’ in gebruik. 

Een team leerlingen van LMC-school Rotterdam Designcollege was tijdens de 'kick-off' van de samenwerking aanwezig om de catering te helpen verzorgen. 

Meer informatie over de SSN is te vinden op de website: www.stoomstichting.nl.


De ‘SSN 23 023’

Top