Nieuws uit de LMC Academie

29 mei 2019

Congres “Kansrijk doorstromen” op 28 mei een succes!

Op 28 mei heeft het eerste vmbo-mbo congres Kansrijk doorstromen in samenwerking met het ROC Albeda en ROC Zadkine, op onze mooie locatie Mavo Centraal plaatsgevonden.

Het congres had als doel om docenten werkzaam binnen het vmbo én mbo, “samen”, te professionaliseren om zo een bijdrage te kunnen leveren aan een kansrijkere doorstroom van leerlingen. Het startte met een lezing over dit onderwerp door prof. dr. Marinka Kuijpers, bijzonder hoogleraar 'Leeromgeving en Leerloopbanen in het (v)mbo' aan de Open Universiteit. 

Docenten volgden aansluitend diverse workshops:
- “LOB en kansrijker doorstromen” verzorgd door Marinka Kuijpers;
- “Pedagogiek en kansrijker doorstromen” verzorgd door Monique van den Heuvel, hoofddocent Pedagogiek en Didactiek bij lerarenopleiding G&W/Instituut voor Gezondheidszorg van de Hogeschool Rotterdam;
- “Taalbeleid en kansrijker doorstromen” verzorgd door Tamar Israël, hoofddocent Taalbeleid bij het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) van de Hogeschool Rotterdam.

Uit de geweldige opkomst (ondanks de OV-staking op die dag) en reacties van deelnemers blijkt dat men de deelname aan het congres als zeer waardevol heeft ervaren en er behoefte is naar meer van dit soort dagen. Het proeft naar meer!

Fatma Sarikas
Projectleider VO-MBO LMC-Academie * 
email: fsarikas@lmc-vo.nl

 
Prof. dr. Marinka Kuijpers

 
Fatma Sarikas, projectleider VO-MBO LMC-Academie

 

* Over de LMC Academie

De onderwijswereld staat nooit stil...dus de LMC Academie ook niet. Goed onderwijs behouden we door te investeren in onze collega’s. De Master Leren en Innoveren, aangeboden door de LMC Academie, is hier een mooi voorbeeld van. Maar we gaan verder. Vanuit de LMC Academie werken we hard aan een geheel nieuw cursusaanbod. Detachering in het basisonderwijs, studiereizen, het Discovery café, mastertrajecten, persoonlijke coaching, ontwikkeltrajecten en nieuwe inspirerende workshops en cursussen. De LMC Academie is onderdeel van LMC Voortgezet Onderwijs. Lees ook het in april jl. verschenen artikel over de LMC Academie in e-magazine #3. Vragen? Mail naar de LMC Academie: academie@lmc-vo.nl.

 

Top