Online “Meet & Greet”

31 januari 2021

Afgelopen weken hebben veel scholen zich digitaal gepresenteerd via webinars, online proeflessen, de virtuele scholenmarkt, livestreams, et cetera.
Om leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) te helpen met het maken van een keuze voor een middelbare school, presenteren alle praktijkonderwijs-, vmbo-, mavo-, havo en vwo-scholen van LMC-VO zich op het informatieve en interactieve platform schoolvinden.nu.

Daarnaast hebben 21 LMC-scholen donderdag 4 februari een online “Meet & Greet” georganiseerd. Zo kunnen groep 8-leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) op een laagdrempelige manier via MS-Teams persoonlijk in gesprek gaan met leerlingen, docenten en collega’s.

Hoe werkt het? Dit online event duurt van 15:30 tot 20:00 uur. Daarbinnen zijn er acht rondes van een half uur. Je kunt als je wilt aan alle rondes meedoen, maar dat hoeft niet. De eerste vier rondes duren van 15:30 tot 17:30 uur. Daarna is er een half uur pauze. De tweede vier rondes duren van 18:00 – 20:00 uur. Alle start- en eindtijden en deelnemende scholen staan hier.

Je kunt een half uur aan de ene school vragen stellen, waarna je naar een andere school gaat. Je loopt dus ‘online’ alsof je op een echte scholenmarkt bent van school naar school en je ontmoet er de docenten van die school.
De links van de online “Meet & Greets” worden per school geplaatst op schoolvinden.nu en deelnemende leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) kunnen zich eventueel vooraf aanmelden. De link wordt ook gedeeld via de socials en de websites van de scholen.

Wij hopen ondanks de lockdown groep 8-leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) toch online te ontmoeten!

Top