PT010 behaalt Dalton-certificering

21 februari 2022

Het in Rotterdam IJsselmonde gevestigde PT010 – Theater en Dans blijkt in al haar kleinschaligheid, een school van formaat te zijn als het gaat om vernieuwing en teamgeest. Op woensdag 16 februari jl. erkende de visitatiecommissie van de Daltonvereniging Nederland de effectieve onderwijsaanpak met een officieel Dalton-certificaat.

Gouden greep
Hierin ziet het trotse team de kroon op het werk. Het onderwijsconcept bestaat uit een uitgedacht programma waarbij leerlingen On Stage of Off Stage vakken volgen en aan de hand van de beproefde Daltonaanpak worden begeleid richting diploma. Locatiedirecteur Aad van der Sluijs: “De theater- en danswereld spreekt veel leerlingen tot de verbeelding."

Of ze nu graag op een podium in de spotlights staan of liever achter de schermen bezig zijn. Leerlingen kunnen er hun energie en creativiteit in kwijt. Zij ontwikkelen zich zelfstandig én samen. Tegelijkertijd is er de Daltonsystematiek, waar we al jaren ervaring mee hebben. Die combinatie blijkt een gouden greep, en hoort ook echt bij onze school.”

Verantwoordelijkheid
Eén van de typerende eigenschappen van het onderwijs op PT010 – Theater en Dans is het stimuleren van het gevoel van verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces bij de leerlingen.
Studiewijzers en Daltonkaarten helpen de leerlingen bij het formuleren van hun leerdoelen en het maken van een planning. In voortgangsgesprekken reflecteren leerlingen op de eigen voortgang. Zo heeft de Daltonvisitatiecommissie het gehele scala aan ‘instrumenten’ beoordeeld en bleek zij onder de indruk van de manier waarop deze elkaar aanvullen.

Brugklasser aan het woord
Ook eerstejaars leerling Sophie is enthousiast over haar school: “We doen veel verschillende dingen. De dans- en theaterlessen zijn echt heel erg leuk. En ook de lessen over ‘achter de schermen’. Maar ook robotica vind ik echt heel interessant. Dus zeker een aanrader voor leerlingen die nu in groep 8 zitten en hun school nog moeten kiezen.”

  • Lees het hele interview met leerling Sophie of lees meer over het onderwijs in het algemeen, op PT010 - Theater en Dans op de website: pt010theaterendans.nl en volg het Instagram-account: www.instagram.com/pt010theaterendans.
  • PT010 – Theater en Dans organiseert een open avond op dinsdag 22 februari 2022 (19.00 -21.00 uur) en een inschrijfmiddag op maandag 7 maart (13.00 – 18.00 uur).
    v.p. aanmelden via de website, via 010- 4824966 of via pt010@lmc-vo.nl.
    Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een individuele rondleiding. 

 

Top