Roncalli mavo officieel BCP-school

5 december 2018


Sinds dit schooljaar is de Roncalli mavo officieel een Bèta Challenge-school. Vorige week werd op feestelijke wijze het tegeltje met daarop het keurmerk door mevrouw Kock, van Bèta Challenge consortium* officieel aan mevrouw De Wolf (coördinator Bèta Challenge Programma) overhandigd.

De BCP-klas heeft voor Stadslab Rotterdam opdrachten uitgevoerd, zoals het Lab wat gebruiksvriendelijker te maken. Daarvoor mochten de leerlingen kiezen wat ze wilden doen: bijvoorbeeld de vitrinekast logischer, leuker indelen of de huisregels op creatieve manier weergeven. De leerlingen zijn in groepjes aan de slag gegaan en hebben uiteindelijk hun werkstukken gepresenteerd aan de medewerkers van Stadslab Rotterdam.

*Bèta Challenge is een onderwijsconcept waarin de vmbo/mavo-tl leerling op het voortgezet onderwijs middels een projectmatige aanpak werkt aan realistische vraagstukken rond de toepassing van techniek en technologie en het ontdekken en ontwikkelen van de eigen arbeidsmarktidentiteit http://www.betachallenge.nl/ .

 

zie ook > >

Top