Werken bij

Arbeidsvoorwaarden

Ontdek de voordelen van werken bij SARO! Naast veel vakantiedagen zijn er interessante doorgroeimogelijkheden binnen ons netwerk van scholen. Ons personeelsbeleid is sterk gericht op professionele ontwikkeling. Met onze huisacademie geven wij een flinke impuls aan de professionalisering van ons personeel. Je ontvangt een aantrekkelijke eindejaarsuitkering. Profiteer van kortingen op je zorgverzekering, een fijne fietsregeling en een solide pensioenopbouw bij ABP. En dan is er ook nog vers fruit op het werk! Sluit je aan bij SARO en ontdek de vele mogelijkheden voor jouw carrière.

Het salaris wordt vastgesteld afhankelijk van het functieniveau van de vacature, de ervaring en bevoegdheden van de medewerker. Omdat we duurzame en flexibele inzetbaarheid hoog in het vaandel hebben staan, zijn er (mede vanuit de CAO VO) regelingen om het werk flexibel in te kunnen richten. Bijvoorbeeld een levensfasebewust verlofbudget om naar keuze in te zetten en uitstekende verlofregelingen zoals ouderschapsverlof.

SARO Academie
De SARO Academie is gericht op het vergroten van kennis en vaardigheden van onze medewerkers. We stellen hierin ieders eigen ontwikkeling centraal. Elke leerbehoefte is persoonlijk daarom bieden wij een breed palet van cursussen en evenementen ter ondersteuning van docenten, management of onderwijsondersteunend personeel. 

Bij de SARO Academie leer je van en met elkaar. Veel van de aangeboden cursussen en trainingen zijn in groepsverband. Een leuke manier om nieuwe collega’s te ontmoeten.
De SARO Academie biedt ook maatwerk voor individuele ontwikkelvragen. We werken met experts die werkzaam zijn in de onderwijspraktijk, denk bijvoorbeeld aan persoonlijke coaching of onderzoek binnen je eigen schoolcontext.

Bekijk de website en het cursusaanbod > >
Het aanbod via de SARO Academie is beschikbaar voor onze eigen personeelsleden. De kosten kunnen deels na overleg met de leidinggevende over het algemeen uit scholingsbudgetten worden betaald.

Nieuwe collega’s en starters
Voor nieuwe medewerkers wordt jaarlijks, voorafgaand aan het nieuwe schooljaar, een introductiebijeenkomst gehouden: de Smart Start. Tijdens deze bijeenkomst staat kennismaken centraal, kennismaken met SARO, met collega’s en met belangrijkste processen en systemen. Alles om iedereen een smart start te geven.

Starters krijgen binnen SARO-VO de kans om onder goede begeleiding in te stromen in het voortgezet onderwijs. Een starter is een medewerker die voor het eerst een reguliere aanstelling aangaat in het onderwijs. Er is extra begeleiding voor startende docenten op de school en meer tijd om lessen voor te bereiden. De startende leraar heeft recht op een reductie van zijn lesgevende taak met 20% gedurende het eerste jaar en 10% gedurende het tweede jaar van zijn aanstelling.

Werken in Rotterdam
Werk je bij SARO? Dan werk je op een school in Rotterdam en profiteer je van de investeringen die de gemeente Rotterdam doet in Rotterdamse leraren. Dit als blijk van waardering voor de inzet en om werken in het Rotterdamse onderwijs nóg aantrekkelijker te maken.
De voordelen zijn:
•    gratis Rotterdampas
•    de Rotterdamse Lerarenbeurs
•    extra begeleiding voor starters

Rotterdamse Lerarenbeurs
Met de Rotterdamse Lerarenbeurs krijgen leraren de ruimte om zich verder te ontwikkelen door een opleiding, cursus, stage of coachingstraject te volgen. 
Op www.onderwijs010.nl/lerarenbeurs vind je meer informatie.

Rotterdams lerarenprofiel
Hoe is het om in Rotterdam voor de klas te staan? Wat vraagt het lesgeven in Rotterdam van je? Welke competenties en vaardigheden moet je bezitten? Op de pagina: Leraar worden in Rotterdam krijg je antwoord op deze vragen, maakt je hier bewust van en zetten je aan het denken.

SARO is ook aangesloten bij de regionale samenwerking 'Leraar van Buiten' om nieuwe leraren aan te trekken voor het voortgezet onderwijs in de regio Den Haag, Rotterdam, Rijnmond en Groene Hart.

Top