Personeel

Levensfase 50+

Om de duurzame inzetbaarheid van personeelsleden te optimaliseren, is het goed eerst in kaart te brengen wat knelpunten kunnen zijn in de belastbaarheid en de beleving daarvan van medewerkers binnen elke leeftijdsfase.

LMC-VO vindt het belangrijk dat je met plezier werkt en het naar je zin hebt. Ongeacht je leeftijd. Tegelijkertijd is het helaas zo dat met het ouder worden de kans toeneemt dat je minder soepel door het leven gaat. Hoe eerder je daarop anticipeert, hoe groter de kans is dat je vrolijk en vitaal blijft leven en werken. 

Om je daarbij te helpen, bieden wij je – als je 50 jaar of ouder bent - een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan. Want: Wat leer jij van je lijf?

pmo

Waarom een PMO?

Vitaliteit betekent niet alleen de afwezigheid van ziekte. Het betekent ook dat je ná een werkdag genoeg energie over hebt om andere dingen te doen waar je blij van wordt. Door deel te nemen aan een PMO krijg je inzicht in jouw fysieke en mentale gezondheid. Hierdoor weet je welke acties je zelf kunt ondernemen om jouw vitaliteit te verbeteren.

Een PMO:

  • Geeft je inzicht in jouw fysieke en mentale vitaliteit.
  • Brengt eventuele gezondheidsrisico’s aan het licht (denk daarbij aan hart- en vaatziekten, cholesterol en bloeddruk).
  • Geeft je advies over je voeding, beweging en leefstijl.
  • Geeft inzicht in jouw werkvermogen: hoe ga je om met uitdagingen op je werk? 


Het PMO wordt aangeboden om jou als individuele medewerker te ondersteunen. De volledige uitvoer van het PMO wordt verzorgd door Adaptics. Adaptics is specialist met jarenlange ervaring in het aanbieden van hoge kwaliteit PMO’s.

Het PMO bestaat uit verschillende stappen: het invullen van een aantal vragenlijsten (digitaal), een fysiek onderzoek en uiteindelijk krijg je een adviesgesprek en een persoonlijk rapport. 

Meer informatie voor LMC-medewerkers staat op LIS onder HRM.

Top