Collega's stellen zich voor
Elke dag zetten meer dan 2300 SARO-collega’s zich in voor leerlingen, voor elkaar en voor Rotterdam. Hieronder stellen een aantal collega's uit het voortgezet onderwijs zich aan je voor. Lees hun inspirerende verhalen en ontdek welke impact zij iedere dag maken.
Verhalen van collega's in het PO lees je hier >
dat je het onderwijs altijd al leuk vindt en denkt: ik stap aan boord bij SARO
Als kind ging Mariëlle altijd met haar ouders op vakantie naar Frankrijk. Zo ontstond de liefde voor het land én de taal. Ze bezocht de Alliance Française voor cursussen, las Franse boeken en werd zo een francofiel. Inmiddels is Mariëlle op haar plek als docent Frans bij SARO.
hoe sport kan verbroederen op school
Twaalf jaar geleden kwam zwemtopper Mohammed naar Nederland. Als docent lichamelijke opvoeding en klassenmentor heeft hij één doel voor ogen: bijdragen aan de gezondheid en fitheid van schoolgaande kinderen. Dagelijks weet hij dat doel te bereiken.
je draagt een stukje verantwoordelijkheid naar de toekomstige maatschappij.
Marnies startte als docent wiskunde en geeft nu biologie en Nederlands aan klas 2, 3 en 4 van het vmbo. Marnies: “Als docent en school leer je hen niet alleen de stof, maar bied je ook een veilige haven. Dat vind ik heel belangrijk.”
een pop-up store van Donner bij jou op school.
Kijk in de ogen van de bevlogen Zoë en je ziet het echte onderwijsvuur. Het enthousiasme straalt van deze lachende neerlandica af. Zij hoopt dit over te brengen op haar leerlingen. Nog steeds is ze blij met haar keuze voor het onderwijs.
overstappen om te bouwen aan jouw toekomst én die van je leerlingen.
Een duik in de wereld van psychologie en bedrijfskunde tijdens zijn wetenschappelijke opleiding, bleek niet de ideale match te zijn voor de sociaal bewogen Ruben. Hij wilde echt bijdragen aan de maatschappij en iets betekenen voor mensen.
dat je dagelijks harten raakt en levens (mee) maakt.
Gevraagd naar haar inspiratie, start de muzikale Gail vol overgave te zingen ‘I believe the children are our future. Teach them well and let them lead the way.’
een lesrooster van 70 minuten voor meer leerlingeninteractie.
Van huis uit is Hildert een energieke econoom, die op zijn school heel veel rollen vervult. Docent economie is daar één van. Hij draait zelfs zijn hand niet om voor het organiseren van een reisje naar Parijs voor de vierde klas dit jaar.
jouw kennis delen met jongeren en ze helpen hun potentieel te ontdekken.
Luciën Sweet was 25 jaar werkzaam als manager in de technische sector en besloot het roer om te gooien. Nu geeft hij les op Het Zuiderpark College en wil voor geen goud terug.
een leerling van school zien gaan en kunnen denken 'die komt er wel'.
Van jongs af aan wist hij dat hij gymdocent wilde worden. Dat hij uiteindelijk een baan zou krijgen waarbij hij, naast docent lichamelijke opvoeding, nog zo’n vijf andere petten opheeft, had hij niet verwacht.