//formactionto controller implement:::
Personeel

Werken bij LMC Voortgezet Onderwijs

LMC-scholen willen leerlingen voorbereiden voor de toekomst. Dit doen we binnen 24 vestigingen met ruim 8.000 leerlingen en ruim 1.000 personeelsleden. Hierbij is ondanks deze grote aantallen de kleinschaligheid van de scholen, de persoonlijke aanpak en de veelzijdigheid van het onderwijs kenmerkend. Die typische LMC-stijl werkt.

Voor onze organisatie en de medewerkers is er sprake van een Rotterdams profiel, extra eisen waaraan voldaan moeten worden om de opdracht onderwijs te verzorgen in Rotterdam en te volbrengen. De opdracht van het HRM-beleid van LMC Voortgezet Onderwijs is het ontwikkelen en doorvoeren van dit profiel. We ondersteunen alle medewerkers goed te functioneren in deze context. We doen dit bijvoorbeeld via speciale inwerking en introductie, de scholing via een eigen huisacademie (LMC Academie) en het ontwikkelen van een eigen docentenprofiel.

Met behulp van de strategienota 2018-2022 wordt een leidraad geboden aan alle medewerkers om bij leerlingen het beste uit zichzelf te (blijven) halen. Langs zeven strategische pijlers worden de scholen uitgedaagd hun eigen route hierin te kiezen. Met uiteindelijk maar één doel: dat de LMC-scholen worden gezien als geweldige plekken om te mogen leren en werken!

Om deze ambities te verwezenlijken, hebben wij als LMC-VO voldoende goed toegeruste medewerkers nodig. Een uitdaging daarbij is de krimpende arbeidsmarkt, te combineren met de groei van de organisatie. Waar leerlingen en medewerkers samen werken aan de groei van zichzelf, de school, de stad en de maatschappij. Samen groeien dus! 

Aantrekkelijke onderwijswerkgever

Eén van de pijlers is de ‘pedagogisch-didactische basis meer dan op orde’. LMC-leerlingen kunnen vertrouwen op de beste lessen doordat de beste leerkrachten aan het werk zijn, er een sterk management wordt gevoerd en moderne (ICT-)middelen worden ingezet in de klas. Alle LMC-scholen staan bij de Onderwijsinspectie op ‘groen’ als het gaat om kwaliteit, de basiskwaliteit is op orde. Van hieruit willen we de kwaliteit naar een nog hoger plan tillen om het onderscheidende vermogen van onze scholen te behouden en verder uit te bouwen; óók met het oog op de ambitie om de beste leerkrachten aan te trekken. Om deze ambitie waar te maken, willen we een aantrekkelijke onderwijswerkgever zijn en blijven. Hierbij hoort ook het meer dan op orde hebben van de ‘zachte kwaliteit’ van scholen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld schoolsfeer, commitment bij personeel en management, out-of-the-box denken, veranderbereidheid, wij-gevoel en professionele cultuur.

In de onderstaande video vertellen docenten Rogier en Judith over hun passie voor het vak. Klik op de knop 'Volledig scherm' rechtsonderin het beeld om de video in volledig scherm te bekijken.

 
Video: interview met docenten Rutger en Judith

Lerende organisatie

LMC-VO heeft de creativiteit, vindingrijkheid en professionaliteit van haar medewerkers nodig om de onderwijsambities te realiseren. Daarom is er ruimte om op soms alternatieve, nieuwe manieren hieraan bij te dragen. Het vrije taakmodel, waarbij docenten lessen en taken binnen een team verdelen, is een voorbeeld van hoe docenten gebruik kunnen maken van die vrijheid en regelcapaciteit.

LMC Voortgezet Onderwijs heeft een open en transparant klimaat waar ondernemerschap, verbetering en ontwikkeling ruimte krijgen. Tenslotte streven we naar vitaal personeel. Het levensfasebewust beleid en het gezondheidsbeleid dragen bij aan het welzijn van alle medewerkers.

Sollicitatieprocedure

Denk jij een goede bijdrage te kunnen leveren aan onze ambities en passen de kernwaarden van LMC-VO – veelzijdig, kleinschalig en persoonlijk jou als een op maat gemaakte jas? Houd dan onze vacatures in de gaten en solliciteer!

Voor meer informatie over een vacature of sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met de contactpersoon van de vacature van de school. Direct solliciteren kan natuurlijk ook.

Open sollicitaties en stage aanvragen kan je sturen naar: werken@lmc-vo.nl.
Acquisitie n.a.v. de vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Top