Scholen

Scholen

Op de SARO-scholen staan de capaciteiten van de leerlingen centraal. SARO investeert in schooltypen die aansluiten op de behoeften en leerstijlen van leerlingen.

SARO VO scholen zijn kleinschalig, persoonlijk en veelzijdig. We werken dagelijks verder aan een optimale afstemming van het onderwijs op onze leerlingen met als doel goede resultaten, weinig uitval en natuurlijk een leuke schooltijd voor onze leerlingen en docenten.

Elke SARO VO school heeft gekozen voor een nadere onderwijsprofilering die de herkenbaarheid van en vari√ęteit tussen de scholen vergroot. Een aantal locaties heeft zich in dit kader gespecialiseerd in bijvoorbeeld: sport, techniek, veiligheid, kunst en cultuur of een herkenbare specialisatie op het gebied van een bepaalde identiteit en/of didactiek.

klik hier voor de scholengids.

Schoolvinden.nu

Speciaal om kinderen in groepen 7 en 8 voor te lichten over de verschillende onderwijsniveaus en om ze op weg te helpen in hun keuzeproces, heeft LMC Voortgezet Onderwijs de site www.schoolvinden.nu ontwikkeld. Onderdeel van de website zijn voorlichtingsvideo's in 360 graden die in de klas kunnen worden bekeken aan de hand van een VR-bril. De video's leggen de verschillende onderwijsniveaus uit, en sluiten zoveel mogelijk aan op de belevingswereld van de leerling. De VR-brillen zijn gratis te leen door groep 7- en 8-leerkrachten uit de regio: mail naar info@lmc-vo.nl of naar info@schoolvinden.nu voor een aanvraag.

LMC scholen CUP

Voor eerstejaars leerlingen is er een bijzonder evenement: de LMC scholen CUP. Voetballende brugklasteams strijden tegen elkaar in De Kuip, het Sparta Stadion of Excelsior voor vele mooie prijzen, waaronder de LMC scholen CUP. Ieder jaar weer laten jongens- en meisjesteams van praktijkonderwijs-, mavo-, havo- of vwo-scholieren zien wat zij kunnen.

Met dit voetbaltoernooi zet LMC Voortgezet Onderwijs een jaarlijkse traditie voort. Het toernooi wordt georganiseerd om leerlingen op een sportieve manier met elkaar een onvergetelijke dag te laten beleven, waarbij teamgeest en plezier de boventoon vieren.

Lees meer > >


Foto: LMC-scholen CUP 2019 in het Sparta Stadion (klik op de foto om te vergroten)

Top